Otrzymany Certyfikat od PZH !

Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny wydał decyzję o przyznaniu atestu higienicznego produktom marki PAWŁOWIANKA. Dotyczy on wszystkich wyrobów bednarskich. Instytut potwierdził tym samym, że produkty z Przedsiębiorstwa Bednarskiego PAWŁOWIANKA spełniają najwyższe standardy higieniczne i są bezpieczne zarówno dla użytku prywatnego i komercyjnego, a także w zakładach produkujących Dowiedz się więcej…

logo

BECZKI DO WINA I NIE TYLKO !

Degustując wino mówimy czasami, że “miało kontakt z beczką”. Wprawny nos wyczuje jej wpływ: aromaty wanilii, kiszonych ogórków, mleka kokosowego, prażonych orzechów laskowych i inne. Niewątpliwie bez leżakowania (a także fermentowania) w beczce, nie byłoby wielu wspaniałych win. Beczka i wino to wyjątkowo dobrana para. Oddajmy więc beczce należny jej Dowiedz się więcej…

NALEWKA Z TARNINY – TRUNEK, KTÓRY ROBIMY DOPIERO PO PIERWSZYCH MROZACH!

Owoce śliwy tarniny zerwane pod koniec listopada (po kilkudniowych mrozach), będą idealne do przygotowania nalewki z tarniny. Przemrożona śliwa tarnina jest smaczniejsza i łatwiej jest taki owoc oddzielić od pestki. Przepis na nalewkę z tarniny Potrzebujemy: 1 kg przemrożonych owoców śliwy tarniny, ok. 70 dag cukru, 10-15 dag suszonych śliwek, Dowiedz się więcej…

NALEWKA BEZ TAJEMNIC – PIGWÓWKA

Pigwówka, czyli nalewka z pigwowca… Nalewka pigwowa (prawidłowo należałoby ją nazywać pigwowcową*) w Polsce cieszy się wielkim uznaniem, a to dzięki pięknemu złotemu kolorowi, niespotykanemu aromatowi „polskiej cytryny” oraz słodko-kwaśnemu smakowi. Pod względem popularności ustępuje, chyba tylko nalewce wiśniowej, czy śliwkowej. Ingrediencje: Czas (tak czas to składnik) 1kg pigwowca 1l Dowiedz się więcej…